Το τυρί Ιβηρικό είναι ένα τυρί με πιεσμένη ζύμη που παρασκευάζεται από μείγμα τριών γαλακτοκομικών προϊόντων (γάλα αγελάδας, γάλα προβάτου και γάλα κατσίκας). Σύμφωνα με τις αναλογίες που καθορίζονται στην παράγραφο 4 του παραρτήματος I του Βασιλικού Διατάγματος 262/2011, της 28ης Φεβρουαρίου, κάθε τυρί που διατίθεται στην αγορά με την ονομασία "Ιβηρικό", πρέπει να παρασκευάζεται από φρέσκο γάλα στις εξής αναλογίες: μέγιστο 50% γάλα αγελάδας, ελάχιστο 15% γάλα κατσίκας και ελάχιστο 15% γάλα προβάτου.
Παράγεται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Διαχωρίζουμε το ημι-ώριμο από το ώριμο με βάση την περίοδο ωρίμανσης. Το πρώτο έχει περίοδο ωρίμανσης από έναν έως τρεις μήνες, πιεσμένη ζύμη, συμπαγής μάζα αλλά όχι κλειστή, με μικρές κοιλότητες σε όλη την κοπή και χρώμα κίτρινο άχυρο σε φόντο ελεφαντόδοντο, λόγω της μείξης των τριών γαλακτοκομικών προϊόντων. Το ώριμο έχει από τρεις έως έξι μήνες.
Όλα τα τυριά μας παρασκευάζονται χωρίς πρόσθετα τροφίμων και είναι ελεύθερα από λυσοζύμη, ναταμυκίνη και σορβικά.
Χωρίς γλουτένη.